top of page

Wendy van Groeninge

Auteur

Hoi, ik ben Wendy van Groeninge. Dit jaar (2020) studeer ik in deeltijd af in de richting Klinische Psychologie. Begin volgend jaar hoop ik me te kunnen registreren als counsellor – psycholoog.

De afgelopen jaren heb ik columns geschreven voor o.a. Modulair van de Open Universiteit, in Dansmagazine, voor diverse opdrachtgevers en op eigen titel.

Ik dans erg graag en bewegen zal ook zeker terugkomen in mijn manier van hulpverlenen.

In mijn columns verwerk ik meestal inzichten uit de psychologie.

Mijn eerste kinderboekje Suus en het grauwe stadje is opgezet als een verhaal waar een dansvoorstelling van gemaakt kan worden. Gaandeweg kwam er de theorie in waar ik op het moment mee afstudeer. Als studentonderzoeker heb ik o.a. meegewerkt aan het opzetten van de exposure van een online training voor kinderen met angstklachten. Om de theoretische inzichten zo speels en toegankelijk mogelijk te verwerken in een fictief verhaal was een hele leuke ontdekkingstocht. Ik hoop dat kinderen veel leesplezier zullen hebben bij het verhaal, én er ook bruikbare tips uit overhouden. De dansvoorstellingen geïnspireerd op het boekje worden in ieder geval fantastisch.

Ik heb enorm veel zin om na het afronden van alle studies en registraties veel meer tijd te hebben om te schrijven.

De boeken van Wendy van Groeninge

bottom of page