top of page

Willy van der Veen

Auteur

Mijn naam is Willy van der Veen.

Van origine ben ik kleuterleidster/onderwijzeres, maar ik heb vooral in de kinderopvang gewerkt.

Hier ontstond mijn passie voor voorlezen, poppenkast spelen en verhalen vertellen en/of schrijven.

Pas toen ik een paar jaar geleden stopte met werken kreeg ik tijd om met mijn droom bezig te gaan, namelijk het schrijven en illustreren van een prentenboek.

In eerste instantie vooral voor mijn kleinkinderen (nu 4 en 6 jaar) maar na mijn eerste boekje volgden er nog twee en nu wil ik alleen maar meer prentenboeken maken.

Het bezig zijn met een fantasiewereld, maar met een link naar de werkelijkheid, namelijk een wereld waarin een kind zichzelf kan herkennen, dat fascineert mij.

Mijn voorkeur ligt bij het schrijven en illustreren voor het jonge kind, vanaf ongeveer 2,5 jaar.

In de afgelopen jaren heb ik een schrijverscursus gevolgd bij NTI en een cursus bij kinderboekenschrijver Tjibbe Veltkamp in Groningen. Ook ben ik erg geïnspireerd geraakt door de illustraties van Marijke Klompmaker en heb ik bij haar workshops en tekenlessen gevolgd en een cursus bij Marijke ten Cate en Irene de Goede in Zwolle.

Regelmatig lees ik voor op Kinderdagverblijven en basisscholen en ik geniet er iedere keer weer van.

Het geeft mij ontzettend veel voldoening als ik voor kinderen mijn boek mag voorlezen en dan zie dat het hen boeit en aanspreekt. Dat ze lachen om de tekst en geboeid raken door het verhaal.

Ik hoop dat ik op deze manier de liefde voor het boek over kan brengen op het kind.

De boeken van Willy van der Veen

bottom of page