top of page

Alieke Bruins

Auteur

Alieke Bruins (3 november 1969) groeide op in Dordrecht. Op de basisschool en het gymnasium schreef ze al veel verhalen en hield ze trouw haar dagboek bij. Ze studeerde rechten en werkte in de advocatuur en als bedrijfsjurist, en volgde daarna de opleiding Journalistiek voor academici aan de Hogeschool Utrecht.

Ze publiceert regelmatig verhalen, zoals Het meisje van Koh Phangan in de digitale verhalenbundel Geboeid (uitgegeven na de schrijfwedstrijd van Fier, Centrum tegen Kinder- en Mensenhandel en Home of Change in de strijd tegen mensenhandel).

In 2011 kwam haar theaterleesboek Waddengoud uit, dat ze maakte met haar toen 9-jarige dochter Samme die de illustraties verzorgde. In 2014 volgde hun theaterleesboek Huis gekaapt!. Als ghostwriter schreef Alieke met Marieke Deckers het boek Tinderweduwe, met als thema rouwverwerking (2015). Voor uitgeverij Ars Scribendi/Schoolsupport schrijft Alieke educatieve boeken voor jongeren, waaronder Dementie, Privacy en internet, Kleurenblind en nog te verschijnen titels als Stress, Drones, en Liegen.

Daarnaast schrijft ze als freelance redacteur artikelen voor Mr., een magazine voor juristen, en nieuwsberichten voor de website Mr. online.

De boeken van Alieke Bruins

bottom of page