top of page

Manuscripten zijn van harte welkom. Stuur een voltooid manuscript naar info@clustereffect.nl als het aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Uw manuscript verzenden in een doc. of docx.-bestand (geen pdf);

  • Uw synopsis bevat maximaal twee pagina’s A4, waarin u uiteenzet waar uw boek over gaat, inclusief de afloop en duid uw hoofdpersonen met hun karaktereigenschappen indien het fictie betreft;

  • Stuur een korte biografie in.


Na een vlugge scan laten wij u direct weten of wij mogelijkheden zien het uit te geven.
Wij gaan vertrouwelijk met het ingezonden materiaal om.
Als we overeenkomen dat wij een boek uitgeven, verzorgen we de redactie waarbij wordt gelet op stijl- en taalfouten. Tevens voor wat betreft redactionele fouten, zodat wat in het boek staat logischerwijs ook klopt. Na de eerste redactieronde krijgt de schrijver de gelegenheid erop te reageren, waarna diens correctievoorstellen worden beoordeeld. 

Uitgeverij Eigenzinnig laat een cover ontwerpen die zo veel mogelijk uitstraalt waar het boek over gaat in relatie tot de titel. Suggestie van de schrijver zijn hierbij uiteraard welkom. De flaptekst komt zoveel mogelijk in overleg met de schrijver tot stand.
Wij verplichten schrijvers NIET om exemplaren voor eigen verkoop / gebruik af te nemen, maar bieden die mogelijkheid wel aan. Alle uitgaven worden via het CB verkocht bij Bol.com en de boekhandels in Nederland en België. Hierdoor zal de verkrijgbaarheid optimaal zijn. Voor e-boeken en luisterboeken geldt dat deze tevens verkrijgbaar zijn via streamingsdiensten waaronder Onlinebibliotheek.nl, Bol Kobo Plus, Cliffer en Storytel.

 

We versturen persberichten aan recensenten in ons omvangrijke persbestand. Daarnaast kan er een podcast over de auteur en diens boek(en) tot stand komen in de exclusieve serie ‘Boekenrede’ (eveneens behorende bij de uitgeefgroep). Wel is het zo dat van schrijvers wordt verwacht dat ze actief zijn in de sociale media. De schrijver is zijn eigen merk.

Uitgeverij Eigenzinnig is onderdeel van ClusterEffect, waartoe tevens de luisterboekuitgeverij LuisterEffect behoort (de grootste in ons land met Nederlandstalig werk). Daardoor kunnen we de aangesloten schrijvers aanbieden dat er naast het fysieke boek en het e-boek ook een luisterboek wordt uitgegeven. 
Alle boeken zijn verkrijgbaar via de (online) boekhandel in Nederland en België. Voor boeken en e-boeken: 
www.bookspot.nl en voor luisterboeken: www.luisterrijk.nl en www.storytel.com 


De royalty’s worden bij Uitgeverij Eigenzinnig elk kwartaal uitgekeerd.


Via ClusterEffect is het ook mogelijk een boek en/of e-boek in eigen beheer uit te geven.

bottom of page