top of page

Anne Remijn

Auteur

Als rouwtherapeut houd ik mij bezig met verlies en rouw in alle facetten; verlies van gezondheid (psychisch of lichamelijk), verlies door de dood, verlies door echtscheiding, verlies van werk of van een droom. Als auteur komt deze thematiek terug in mijn boeken. Zo kwam in 2015 het boek Papa, waar ben je? uit, over verlies door dementie. Met dit persoonlijke boek hoopte ik anderen die met dementie te maken hebben eerder te bewegen tot nadenken over vervolgstappen rond wilsonbekwaamheid, rij-ontzegging en het zoeken van hulp. Met dit boek gaf ik meer dan 20 lezingen over dementie in Alzheimercafés, kerken, boekhandels en voor ouderenbonden. De gedichten uit dit boek worden veel gebruikt in Alzheimercafés. Mijn missie om dit onderwerp te bespreken is hiermee meer dan geslaagd te noemen.

Hierna verscheen Opa’s zakmes in 2016. Een kinderboek dat ik samen met mijn dochter schreef en waarmee ik dementie bespreekbaar wilde maken bij kinderen. Met dit boek gaf ik diverse malen een gastles op basisscholen in mijn eigen regio en ook enkele lezingen.

In 2019 verscheen het boek Rouwen tussen eb en vloed. Gedichten die rouw weergeven vanuit diverse invalshoeken. Met dit boek geef ik voordrachtbijeenkomsten waarbij ik muzikale omlijsting krijg van een cellist (Ruud Meester) en een pianiste (Irina Bodrenkova). We hebben al diverse bijeenkomsten samen mogen verzorgen.

Als rouwtherapeut begeleid ik mensen bij een verlieservaring. Dat is vaak individueel – met als specialisme kinderen en jongeren, soms met een echtpaar, soms met een heel gezin en regelmatig in een (lotgenoten)groep. Daarnaast geef ik lezingen en trainingen over rouw en verlies gerelateerde onderwerpen aan ziekenhuizen, hospices, inloophuizen, (Hoge)scholen en de uitvaartbranche en iedere doelgroep op aanvraag.

Om mijn werk goed te kunnen uitvoeren en met al deze verlieservaringen om te kunnen gaan mediteer ik, beoefen ik yoga, doe ik dansworkshops en wandel ik graag. Ik leer en lees ook graag bij in mijn vakgebied. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen.

De boeken van Anne Remijn

bottom of page