top of page

Henk van Kalken

Auteur

Een niet geheel vlekkeloos verlopen kindertijd in de schaduw van WO II vormde de voedingsbodem voor het ontstaan van mijn eerste autobiografische roman De steenrode jas, 2016.
Na een roerig leven, waarin ik de zeven wereldzeeën bevoer en de jaren zestig in Amsterdam meemaakte (Provo, brede maatschappij-onrust), werd ik na een carrière in het grafische vak maatschappelijk werker en hypnotherapeut.

Een jongensfantasieboek, Van een jongen met een Toverpaard (Marianne Jurgens,1944), was een troostrijk cadeau dat mij vaak hielp de soms rauwe werkelijkheid van mijn kindertijd te vergeten. Met deze kinderliteraire ontsnapping nog steeds ergens in het onbewuste schreef ik drie fantasyromans, die bij Uitgeverij EigenZinnig verschenen.
De thema’s boeddhistische spiritualiteit, fantasy, milde horror en als uitgangspunt normale, menselijke levens met gebruikelijke menselijke problemen vormen de hoofdmoot. In die levens verloopt alles meestal gemiddeld zoals levens plegen te verlopen, totdat er onverwacht iets vreemds gebeurt.

Sinds 2014 schrijf ik columns in een plaatselijke dorpskrant en af en toe iets voor een lokale krant. Incidenteel ook voor andere tijdschriften en bladen. De columns zijn meestal notaties van wat mij opvalt of wat ik mij herinner. Verdriet, verbazing, ontroering en ergernis. Dit resulteerde in een bundel, (Uitgeverij EigenZinnig, 2014). Vanuit mijn affiniteit met de boeddhistische levensvisie schrijf ik ook sedert enkele jaren columns en artikelen voor het online boeddhistisch dagblad: https://boeddhistischdagblad.nl/tag/henk-van-kalken/. Deze zullen ook in een gebundelde vorm gepubliceerd worden.

De boeken van Henk van Kalken

bottom of page