top of page

Jolanda Hommes

Auteur

Mijn naam is Jolanda Hommes.
Ik ben werkzaam als zelfstandige in de kinderopvang.
In het verleden heb ik een drietal jeugdromans geschreven, enige jaren geleden een drietal fictieve romans. Schrijven doe ik bij vlagen wanneer ik er de inspiratie en de tijd voor heb. Schrijven doe ik bovenal voor mijn plezier.Al op jonge leeftijd had ik een passie voor schrijven. Pas rond mijn 35e heb ik een drietal jeugdromans geschreven, maar er nooit echt werk van gemaakt om te publiceren. Tot voor kort.

Uitgeverij EigenZinnig vond Sita, nadat ik deze jeugdroman heb aangepast, de moeite waard om uit te geven. Erg leuk om mezelf op de grote sites als Bol.com en Hebban te zien staan!
Enige jaren geleden, nadat ik samen met mijn dochter een kastelen-route vakantie in het Peak District had geboekt, schreef ik een tweetal historische romans die zich in het Victoriaanse Engeland afspelen. Ik heb ontzettend veel plezier gehad in het schrijven en de benodigde researchwerkzaamheden. Want ook al zijn mijn romans pure fictie, ik vind het belangrijk dat de feiten kloppen.

Behalve romans heb ik ook enige korte verhalen geschreven die ik op het schrijversplatform Sweek.com onder de naam JolandaH publiceer. Tevens staat daar mijn roman Linde, een SF fantasie. Een fantasie verhaal ontsproten uit een simpele gedachte: wat als ik wakker zou worden in mijn 18 jarige lichaam met mijn huidige geest?

Ik wens jullie net zoveel leesplezier als ik in het schrijven heb gehad!

De boeken van Jolanda Hommes

bottom of page