top of page

Laurie Weiss

Auteur

Na meer dan 40 jaar werkzaam te zijn geweest als succesvol psychotherapeut en coach had dr. Laurie Weiss geen speciale ambities om aan een nieuwe fase in haar carrière te beginnen. Toen hielp een collega haar met het oplossen van een aanhoudend, stressvol probleem met behulp van een fascinerende nieuwe techniek. Ze was verbijsterd dat het in een paar minuten werkte – terwijl ze voor de deur van een restaurant stond, en alleen met woorden.
Dr. Weiss was zo gefascineerd door dit nieuw ontdekte instrument dat zij en haar man, Dr. Jonathan B. Weiss, naar Nova Scotia in Canada gingen om de techniek te leren. Ze waren zeer verheugd over het feit dat ze hun cliënten konden helpen belangrijke veranderingen in hun leven aan te brengen, in een fractie van de tijd en met een fractie van de pijn die normaal gesproken gepaard gaan met psychotherapie.
Na vier jaar van toegewijd werk werden zij de enige gecertificeerde Logosynthese® Practitioners en Basic Trainers in de VS.
Als tiener las Laurie sciencefictionverhalen over hoe gewone mensen buitengewone dingen konden doen. Ze was vastbesloten om de juiste leraren te vinden om haar te helpen deze buitengewone dingen te leren. Ze studeerde bij verschillende experts en besloot daarna om het voor anderen gemakkelijker te maken om hen te leren wat zij had geleerd.
Ze heeft al lang de overtuiging dat gewone mensen kunnen leren om zichzelf te helpen bij het oplossen van allerlei problemen – alles wat ze nodig hebben is het juiste gereedschap. Gedurende haar hele werkzame leven heeft ze zich gespecialiseerd in het toegankelijker maken van dit gereedschap voor iedereen die geïnteresseerd is. Ze brengt haar schrijfervaring mee in dit boek. Ze schrijft op een manier die complexe, professionele informatie bruikbaar maakt voor gewone mensen.
Dr. Laurie Weiss is deskundig in zowel het omgaan met stress en angst als in relatiecommunicatie. Ze houdt ervan om intelligente mensen te helpen om te stoppen met het maken van domme fouten in hun relaties en om deze communicatiefouten geleidelijk te corrigeren.
Ze is gekwalificeerd als leraar en supervisor Transactionele Analyse bij de International Transactional Analysis Association en is een gecertificeerde Master Coach bij de International Coach Federation.
Ze heeft verschillende bestsellers geschreven, waaronder Recovery from Co-Dependency en zeven andere boeken en e-boeken, evenals talrijke artikelen. Haar werk is al in zes talen vertaald.
Haar beroeps- en privéleven zijn met elkaar verbonden sinds ze in 1972 met haar man Jon begon te werken. Ze verhuisden naar Littleton, Colorado, USA. Ze hebben twee kinderen en vijf kleinkinderen. Laurie en Jon zijn sinds 1960 getrouwd en hebben veel gereisd om les te geven in 13 verschillende landen.
Ze houden ervan om werk en plezier te combineren en bezoeken al vele jaren vrienden en collega’s in Noord-Amerika en over de hele wereld, reizen met hen mee en leren nieuwe dingen.

De boeken van Laurie Weiss

bottom of page