top of page

Monique Nijdam-van Goozen

Auteur

Wat leuk dat je deze auteurspagina bezoekt omdat je in mijn achtergrond geïnteresseerd bent!

Ik kom oorspronkelijk uit Apeldoorn (1964), maar ging naar het Gymnasium in Deventer. Inmiddels woon ik al vele jaren met mijn gezin in Alkmaar.

Na mijn middelbare school volgde ik diverse opleidingen binnen de verpleegkunde, waaronder die van docent.

Onzeker over mijn eigen kunnen als schrijver, maar toch vanuit een diepe liefde voor taal, volgde ik tussendoor een opleiding tot vertaler Engels.

Ik schreef mijn hele leven al verhaaltjes, versjes en stukjes voor schoolkranten en dergelijke, maar tot een echte serieuze poging wilde het maar niet komen.

Vijf jaar geleden kwam de grote ommekeer… Het was alsof er opeens ruimte in mijn hoofd ontstond, want in drie maanden schreef ik een compleet boek, Tweesprong, dat ruim vierhonderd pagina’s telt, en tevens het eerste deel van een trilogie vormt.

Het werd een feelgood verhaal over drie vrouwen die op een keerpunt in hun leven staan. Omdat ik in het dagelijks leven kinderen met het syndroom van down ondersteun in het reguliere onderwijs, besloot ik uit mijn eigen ervaring te putten en een aanzienlijke rol weg te leggen voor een meisje met downsyndroom.

Het viel niet mee om als debutant een uitgever te vinden die het met mij en mijn roman aandurfde, en ik ben uitgeverij EigenZinnig nog altijd dankbaar voor de kans die ik gekregen heb.

In 2019 verscheen het tweede deel, Sprong in het diepe, en in juni 2020 komt mijn derde boek uit: De zon sprong aan.

Voorlopig ben ik nog niet klaar met schrijven, iedere dag weer doe ik nieuwe inspiratie op en het is van een hobby uitgegroeid tot een ware passie.

De boeken van Monique Nijdam-van Goozen

bottom of page