top of page

Shelly Roso

Auteur

Auteur van de boeken: Holly D. jongen/meisje, De laatste opdracht en De wolken kleurden donkergrijs.

Shelly wilde al vroeg schrijfster worden, alleen had ze de overtuiging dat het onhaalbaar voor haar was. Desondanks bleef ze fantaseren en schrijven: onder andere gedachtespinsels, dagboekfragmenten, interviews met haarzelf, een werkstuk over bloembollen dat ze ook in geheimschrift had geschreven, verhalen in een clubblad De Ooievaar voor de gehandicaptensport (zoals dat toen heette), en een script dat een uitgever afwees omdat hij het tè autobiografisch vond, terwijl het voornamelijk een verzonnen fictief verhaal was.

Haar boeken zijn geschreven voor jeugd van 10-14 jaar en kenmerken zich door het aanstippen van grootse thema’s. In haar verhalen zit vaak een link met de natuur, omdat ze van mening is dat we als mens, zeker ook kinderen/jeugd, daarmee verbonden zijn en ervan kunnen leren of er kracht uit kunnen putten.

De jeugdboeken die zijzelf graag las toen zij 10-14 jaar oud was, waren de jeugdboeken van uitgeverij Lemniscaat waarin ook gedurfde thema’s aangesneden/aangestipt werden.

De boeken van Shelly Roso

bottom of page