top of page

Sini Dekker

Auteur

Toen ik klein was schreef ik al verhaaltjes over wat ik meemaakte.

In mijn volwassen leven deed ik mee aan schrijfwedstrijden voor korte verhalen en vertaalwedstrijden (Engels Nederlands, Nederlands Engels). Daarnaast schreef ik voor mijn werk inhoudelijke stukken over wat er in het onderwijs speelde.

Op een gegeven moment wilde ik mijn schrijven optimaliseren. Ik volgde een aantal schrijfcursussen waaronder de cursus Proza Topklas van de Groningen Forum Academie. Daar heb ik mensen ontmoet die net als ik graag schrijven. Met een aantal van hen zit ik nu in een in een schrijfgroepje dat elkaar feedback geeft.

Ik heb in Ghana gewoond en gewerkt en er er ook veel projecten bezocht. De ervaringen die ik daar heb opgedaan, heb ik verwerkt in mijn eerste roman. Als hoofdpersonen nam ik twee jonge vrijwilligers die een jaar op een school in Ghana gaan werken. Ik beschrijf waar ze zoal tegenaan lopen. Wat centraal staat in de roman is hoe je omgaat met mensen uit een cultuur die je niet kent en wat dit bij jezelf teweegbrengt.

Ik heb de roman ‘Pionieren in Afrika’ genoemd omdat de essentie van pionieren is dat je iets probeert en niet weet waar je uitkomt. Het noemen van Afrika in plaats van Ghana is ironisch bedoeld. Veel mensen in Nederland zien Afrika als één geheel en niet als een continent met totaal verschillende landen en volkeren, net zoals Europa dat is.

Ik was blij dat Uitgeverij Eigenzinnig mijn boek wilde uitgeven en sinds die tijd geef ik lezingen, ga ik in gesprek op bijeenkomsten met nieuwkomers en hun begeleiders en heeft een aantal stichtingen die werkzaam is in Afrika en vrijwilligers uit Nederland betrekt mijn roman op de literatuurlijst gezet als voorbereiding op hun verblijf in een Afrikaans land.

De boeken van Sini Dekker

bottom of page